Πως μπορεί ένας μπαμπάς να είναι σύμμαχος στον θηλασμό; Όχι βέβαια «κατεβάζοντας» γάλα! Μπορούν ωστόσο να παίξουν ένα δραστήριο ρόλο στο τάισμα του μωρού τους.
Έρευνες έδειξαν ότι οι θηλάζουσες μητέρες που έχουν τη στήριξη των συντρόφων τους απολαμβάνουν περισσότερο το θηλασμό και θηλάζουν για μεγαλύτερο διάστημα. Ειδικοί σε θέματα θηλασμού, πιστεύουν ότι είναι εύκολο να βοηθήσει κανείς τη μητέρα. Πως; 
–  Να την ενθαρρύνετε.  Ο θηλασμός μπορεί να είναι επώδυνος και συναισθηματικά πολύ απαιτητικός τις πρώτες εβδομάδες. Να υπενθυμίζετε στη σύζυγό σας, τουλάχιστον μία φορά, πόσο καλά τα πάει.
–  Να είστε δίπλα της και να την εξυπηρετείτε. Φέρτε της μαξιλάρια, νερό και σνακς, για να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Ετοιμάστε ζεστές πετσέτες για να την ανακουφίσετε από τους πόνους του στήθους (όταν το στήθος της γυναίκας σας πρήζεται, πονάει και σκληραίνει από την υπερβολική παροχή γάλακτος).
–  Να τη βοηθάτε να «ξεπιαστεί». Κάντε μασάζ στους ώμους, στην περιοχή του λαιμού και της πλάτης για να αποβάλλει την ένταση, πράγμα που μπορεί να έχει επίπτωση στην παραγωγή γάλακτος.
–  Να είστε συνεργάσιμος. Τις πρώτες εβδομάδες η σύντροφός σας θηλάζει τη νύχτα, κρατάει και αλλάζει το μωρό σας πριν το ξαναβάλει για ύπνο. Όταν το μωράκι είναι 3 μηνών, μπορείτε εσείς να του δίνετε μητρικό γάλα με το μπιμπερό, ώστε να ξεκουράζετε τη γυναίκα σας.
–  Να αναλάβετε τις δουλειές του σπιτιού.  Μην τρομάζετε.  Δεν εννοούμε όλες τις δουλειές!!!   Αλλά πιστέψτε μας… το να τακτοποιήσετε λιγάκι το σπίτι, να πλύνετε καμιά φορά τα πιάτα, ακόμα και να αναλάβετε το άλλαγμα της πάνας του μωρού… χωρίς καν να σας ζητηθεί,  αυτό θα είναι μεγάλη βοήθεια για την σύντροφό σας που σίγουρα θα εκτιμηθεί!