Αιγαίο Πέλαγος
Μια ιστορική και γεωπολιτική προσέγγιση του ρόλου που έπαιξε ο Ελληνισμός στην περιοχή από την αρχαιότητα.
Ενα πολύπλευρο ανάγνωσμα με βάση τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνιστώσες της περιοχής.
Ποια είναι τα ιστορικά στοιχεία και οι γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
Μέσα από ένα πρωτότυπο για τα διεθνή δεδομένα πρίσμα, ο συγγραφέας επιχειρεί μια συστηματική ανάλυση της γένεσης και της αποκρυστάλλωσης του πολιτισμικού φαινομένου του ελληνισμού λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο τα ιστορικά στοιχεία όσο και τις γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές παραμέτρους που συνθέτουν την παρουσία και την δράση του ελληνικού πολιτισμού σε όλο το χώρο της Μεσογείου.
Από τους απώτατους χρόνους της νεολιθικής περιόδου ως την εξάλειψη της ασιατικής απειλής από τις στρατιές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζονται σε όλο το φάσμα τους οι κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και ευρύτερα πολιτισμικές συνιστώσες του ελληνισμού και εξετάζονται αναλυτικά οι διαφορές μεταξύ του εδραιωμένου στη ναυτική ισχύ αιγαιοκεντρικού πολιτισμού της «αγοράς» και των «πολιτών» από τη μια και του στηριγμένου στη χερσαία ισχύ ασιατικού πολιτισμού του «ανακτόρου» και των «υπηκόων» από την άλλη.
Παράλληλα, επιχειρείται μια βαθιά διείσδυση στους μηχανισμούς του ελληνογενούς συστήματος της ορθολογικής σκέψης, έτσι όπως αυτό αναδύεται τόσο από τα ομηρικά έπη όσο και από το γεωπολιτικό προσανατολισμό του ελληνισμού προς τον πλήρη έλεγχο των δύο ακτών του Αιγαίου πελάγους.

Του δρος Ιωάννη Λουκά, πρώην καθηγητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και του Πανεπιστημίου Χέλμουτ Σμιτ του Αμβούργου

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος
Μαζί,
Το πέμπτο τεύχος του διάσημου ποδοσφαιρικού κόμικ με τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον θρυλικό Ρόυ Ρέης.
Ρόυ Ρέης. Ο φοβερός ξανθομάλλης σέντερ φορ, που κατέκτησε την Ελλάδα μέσα από τα περιοδικά «Ζαγκόρ» και «Δυναμικό Αγόρι»
Το διάσημο βρετανικό κόμικ «Roy of the Rovers» δημιουργήθηκε το 1954, και κυκλοφορούσε στην Αγγλία, μέχρι και το 2001.
Στην Ελλάδα, πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ζαγκόρ» του Στέλιου Ανεμοδουρά, από το 1971 έως το 1973. Από το 1975 έως το 1992, κυκλοφόρησε στο περιοδικό «Δυναμικό Αγόρι». Ενώ, τη δεκαετία του 1980, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρουένο» και σε νεότερα χρόνια στο περιοδικό «Νέος Μπλεκ».
Το κόμικ εστιάζει στον φανταστικό χαρακτήρα Ρόυ Ρέης, τον φοβερό ξανθομάλλη σέντερ φορ της φανταστικής ομάδας «Μέλτσεστερ Ρόβερς», η οποία εδρεύει σε μια πόλη με το ίδιο όνομα στην Αγγλία.
Αυτή την εβδομάδα το πέμπτο τεύχος:
Ο Ρόυ Ρέης είναι το φαβορί για να κερδίσει το βραβείο των 30.000 λιρών που προσφέρεται στον παίκτη που θα βάλει 50 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Κατηγορείται μάλιστα από μερίδα φιλάθλων αλλά και τον δημοσιογράφο Ερικ Εντελστόουν ότι κηνυγάει εγωιστικά αυτό το στόχο αδιαφορώντας για την ομάδα του. Ομως ο Ρόυ υπόσχεται να δωρίσει τα χρήματα εάν τα κερδίσει και έχει ένα και μοναδικό στόχο: να καταρρίψει η Μέλτσεστερ το ρεκόρ των 19 αγώνων χωρίς ήττα!
Και
Πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία
Αυτή την εβδομάδα,
14 Απριλίου 1945
Ενα ιστορικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», για τον θάνατο του εμβληματικού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνου Ρούσβελτ σε μεγάλη διάσταση 48 x 34.