Το να είσαι γονιός είναι μια πραγματικά μια στιγμή που σου αλλάζει ολόκληρη την ζωή.  Τι συναισθήματα όμως  γεννά αυτό το γεγονός στους άντρες;
Ο φωτογράφος Tom Oldham πέρασε 72 ώρες έξω από την αίθουσα τοκετού καταγράφοντας τα διαφορετικά συναισθήματα που έχουν οι μπαμπάδες «πριν» και «μετά» τον τοκετό.
«Αυτά τα πορτρέτα καταγράφουν μια πραγματικά πολύ δυνατή  στιγμή στη ζωή αυτών των ανδρών που  επιδιώκουν να φανούν αντάξιοι αυτής της τεράστιας πρόκλησης και ευθύνης… του να γίνεσαι γονιός», δήλωσε ο φωτογράφος για το έργο του.
Τα πορτραίτα δείχνουν πόσο τεταμένοι νιώθουν πριν τον τοκετό και πόσο χαρούμενοι, χαλαροί ακόμα και έκπληκτοι νιώθουν μετά…όταν κρατάνε στην αγκαλιά το μωρό τους.
Το έργο «Γίνεσαι Πατέρας» ανατέθηκε από τη PlayStation για να σηματοδοτήσει την έναρξη του νέου της παιχνιδιού «Θεός του Πολέμου», που ακολουθεί έναν πολεμιστή και τη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του.
Hector Adebambo, 32 ετών
«Για μένα, το να γίνω μπαμπάς ήταν κάτι το φυσιολογικό. Μιλούσα στο γιο μου για εννέα μήνες και είναι τελικά εδώ»
Andy West, 36 ετών
«Από την πρώτη στιγμή είχα συνειδητοποιήσει ότι ο ερχομός του μωρού θα είχε βαθιά επίδραση στην ζωή μου γιατί από δω και πέρα θα είμαι πάντα υπεύθυνος και για εκείνο»
Toan Lam, 34 ετών
«Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, η άποψη μου για την ζωή άλλαξε αμέσως. Ήξερα ότι θα έπρεπε να είμαι εκεί, σε κάθε του βήμα για να τον δω να μεγαλώνει. Το να είσαι υπεύθυνος για έναν άλλο άνθρωπο είναι η πιο σουρεαλιστική εμπειρία. Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια, αλλά ελπίζω ότι τα πορτρέτα θα καταφέρουν να μεταδώσουν το μέγεθος αυτού του συναισθήματος»
Pedro Diego Fernandez, 34 ετών
«Η γέννα ήταν πολύ πιο… αφόρητη από ό,τι περίμενα, αλλά αισθάνθηκα υπέροχα όταν κράτησα για πρώτη φορά τον υγιή γιο μου αγκαλιά και τον είδα να ανοίγει τα μάτια του. Θέλω μόνο να είμαι ο καλύτερος σύντροφός για την γυναίκα μου και ο καλύτερος πατέρας για το μωρό μου»
Federico Grillo, 34 ετών
 «Μετά την γεννά, αφού έφυγε το αδρεναλίνη, ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Κράτησα τον γιο μου και ξαφνικά αισθάνθηκα πολύ ήρεμος. Ξέρω ότι η πατρότητα θα με ενθαρρύνει να κάνω το καλύτερο για την οικογένειά μου»
Tom Chappell, 35 ετών
 «Νομίζω ότι οι προτεραιότητές μου θα αλλάξουν σημαντικά τώρα που είμαι μπαμπάς. Πριν, είχαμε μόνο τον εαυτό μας να σκεφτούμε, αλλά τώρα όλες μας οι αποφάσεις θα λαμβάνονται υπόψη με γνώμονα το καλό της κόρης μας»