Το «Θέατρο Ρετρό» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση για παιδιά «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» στην ιστορική «Οικία Κατακουζηνού» από τις 29 Απριλίου.

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας  ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γη αλλά δεν την βρήκε πουθενά και επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα! Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεβάτι με 20 στρώματα και από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας την ρώτησαν: Πως κοιμήθηκες; Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο “Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για μία ηθοποιό – αφηγήτρια, η οποία εναλλάσσει το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργεί όλους τους διαφορετικούς χώρους και τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Το έργο ‘Η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι’ χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθηση μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών, παίζεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, διαρκεί 40 λεπτά και μετά τη λήξη της ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

Συντελεστές

Διασκευή κειμένου και Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη & Αγγελική Φράγκου                                         Κατασκευή κούκλας και κόμμωση: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού 

Διδασκαλία κούκλας: Εμμανουέλα Καποκάκη

Υποκριτική-Coaching: Αιμίλιος Αλεξανδρής            

Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη   

Σκηνοθεσία trailer: Γιάννης Πόθος

Φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης

Μετάφραση στα Αγγλικά: Ελένη Καζαντζίδου και Μιχάλης Κουλουρίδης                                                               Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Φωνή “μαμάς”: Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Φωνή “Βασίλισσας”: Ελένη Κασσίου

Φωνή “Πρίγκιπα”: Αχιλλέας Παπαγεωργίου

Ερμηνεύει η Αγγελική Φράγκου