Αν τα υγιεινά επιδόρπια έχουν αρχίσει να σας νευριάζουν, τότε σας έχουμε μια πιο αξιοπρεπή και απολαυστική επιλογή, η οποία παράλληλα είναι θρεπτική. Αυτή η συνταγή ενισχύει την κλασική μπανάνα βουτηγμένη σε σοκολάτα προσθέτοντας το φυστικοβούτυρο για ένα επιπλέον επίπεδο γευστικότητας. Υλικά (για 9 μερίδες) 3 μπανάνες, κομμένες στα τρία 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα για περισσότερη γεύση) 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 9 ξυλάκια Λαδόκολλες Εκτέλεση 1. Κόψτε τις μπανάνες σε τρία μέρη μετά το ξεφλούδισμα. Σπρώξτε απαλά ένα ξυλάκι σε κάθε κομμάτι μπανάνας. 2. Τοποθετήστε τις πάνω στη λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη ενώ ολοκληρώνετε τα βήματα 3-5. 3. Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ. Βάλτε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. 4. Ρίξτε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη. 5. Βυθίστε κάθε μπανάνα στο ποτήρι ώστε να καλυφθεί πλήρως. 6. Τοποθετήστε τις μπανάνες πίσω στη λαδόκολλα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη. Αφαιρέστε μετά από περίπου 5 ώρες και απολαύστε! Σημείωση: Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με θρυμματισμένα καρύδια πριν από την κατάψυξη. Ωστόσο, όχι σε όλες τις μερίδες, αφού συνήθως τα παιδιά δεν αγαπούν τέτοιες προσθήκες.
Μπανάνες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο σε ξυλάκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ