Αν τα υγιεινά επιδόρπια έχουν αρχίσει να σας νευριάζουν, τότε σας έχουμε μια πιο αξιοπρεπή και απολαυστική επιλογή, η οποία παράλληλα είναι θρεπτική. Αυτή η συνταγή ενισχύει την κλασική μπανάνα βουτηγμένη σε σοκολάτα προσθέτοντας το φυστικοβούτυρο για ένα επιπλέον επίπεδο γευστικότητας. Υλικά (για 9 μερίδες) 3 μπανάνες, κομμένες στα τρία 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα για περισσότερη γεύση) 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 9 ξυλάκια Λαδόκολλες Εκτέλεση 1. Κόψτε τις μπανάνες σε τρία μέρη μετά το ξεφλούδισμα. Σπρώξτε απαλά ένα ξυλάκι σε κάθε κομμάτι μπανάνας. 2. Τοποθετήστε τις πάνω στη λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη ενώ ολοκληρώνετε τα βήματα 3-5. 3. Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ. Βάλτε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. 4. Ρίξτε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη. 5. Βυθίστε κάθε μπανάνα στο ποτήρι ώστε να καλυφθεί πλήρως. 6. Τοποθετήστε τις μπανάνες πίσω στη λαδόκολλα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη. Αφαιρέστε μετά από περίπου 5 ώρες και απολαύστε! Σημείωση: Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με θρυμματισμένα καρύδια πριν από την κατάψυξη. Ωστόσο, όχι σε όλες τις μερίδες, αφού συνήθως τα παιδιά δεν αγαπούν τέτοιες προσθήκες.
Μπανάνες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο σε ξυλάκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ