Αυτή η δίαιτα βασίζεται στη σαλάτα με αγγούρι, την οποία μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε όποτε αισθάνεστε πείνα. Είναι ιδανική για όσους δε θέλουν να ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι πρέπει να φάνε ενώ κάνουν δίαιτα, μιας και το σχέδιο διατροφής είναι πραγματικά απλό. Υπάρχουν μόνο λίγα τρόφιμα που περιλαμβάνονται και η διατροφή μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 14 ημέρες. Η εκτεταμένη έκδοση αυτής της δίαιτας που διαρκεί 14 ημέρες δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα, φυσικά ανάλογα με το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. 

Άλλα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι: – 2 βραστά αυγά ή 150 γραμμάρια τόνου χωρίς λάδι ή 150 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου – 2 μεγάλες βραστές πατάτες ή 3 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως – 500 γραμμάρια βιολογικών φρούτων Όταν πρόκειται για υγρά, μπορείτε να πιείτε απλό νερό, τσάι και καφέ (φυσικά χωρίς ζάχαρη). Αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά και καραμέλες απαγορεύονται αυστηρά. Ως γεύμα ή ως δεκατιανό, μπορείτε να φάτε απεριόριστες ποσότητες σαλάτας αγγούρι, ή μπορείτε να πιείτε ρόφημα αγγουριού. Έτσι, κάθε φορά που αισθάνεστε πεινασμένη καταναλώστε ένα από αυτά τα δύο πράγματα.

Παράδειγμα μενού: Πρωινό: 2 βραστά αυγά + μπολ με σαλάτα αγγουριού Δεκατιανό: 5 δαμάσκηνα ή ένα μεγάλο μήλο ή ροδάκινο … ή οποιοδήποτε άλλο εποχιακό φρούτο (να μην υπερβαίνει τα 200γρ) Μεσημεριανό: Φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως + μπολ με σαλάτα αγγουριού Σνακ: Το ρόφημα αγγουριού Δείπνο: Φρούτα της επιλογής σας, μέχρι 300γρ Πώς να κάνετε σαλάτα με αγγούρι:  Μπορείτε να την ετοιμάσετε γρήγορα και η προετοιμασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 400γρ αγγουριού, 200γρ ​​γιαουρτιού και μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο, αν θέλετε. Ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι σε μικρές φέτες. Αλατίστε το και ανακατέψτε το με γιαούρτι. Προσθέστε λίγο σκόρδο σύμφωνα αν θέλετε και είναι έτοιμο. Πώς να κάνετε ρόφημα με αγγούρι: Βάλτε στο μπλέντερ ένα πλυμένο αγγούρι (μην το ξεφλουδίζετε), μια χούφτα σπανάκι και ένα πράσινο μήλο. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ, αν θέλετε. Επίσης, προσθέστε μερικά καρύδια ή αμύγδαλα στην κορυφή. Πιείτε το ενώ είναι φρέσκο ​​γιατί χάνει ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά όσο περισσότερο κάθεται. Αυτό το ρόφημα θα σας προμηθεύσει με βιταμίνες και ανόργανα άλατα, ειδικά βιταμίνες Α και Κ. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες C, E και B, καθώς και ασβέστιο και κάλιο. Πολλά ωφέλιμα συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας είναι σε αυτό το αναζωογονητικό ποτό. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή διατροφή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των τροφίμων. Προσπαθήστε να επιλέγετε φρέσκα και βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Η μέτρια σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για οποιαδήποτε δίαιτα, οπότε μισή ώρα περπάτημα θα σας βοηθήσει να χάσετε ακόμα περισσότερο βάρος.