Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι είναι καλό για όλα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και του σώματος. Γιατί όμως; Με λίγα λόγια, η δημοτικότητα του πράσινου τσαγιού οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης και στις υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών.  Οφέλη από το πράσινο τσάι για την ακμή και το δέρμα -Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες είναι αντιμικροβιακές και βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. -Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται συχνά από την ακμή. -Όταν καταναλώνεται, το τσάι βοηθά επίσης στη θεραπεία ορμονικών ανισορροπιών που μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε ακμή. -Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ζημιά, προστατεύοντας τα κύτταρα του δέρματος και διατηρώντας τα υγιή. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης. -Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι βοηθούν επίσης να θεραπευτούν ουλές και σημάδια που συχνά απομένουν από την ακμή. -Οι μεγάλοι πόροι προσελκύουν βρωμιά, που οδηγεί σε φράξιμο και σχηματισμό σπυριών. Το πράσινο τσάι είναι ένας αποτελεσματικό συστατικό που βοηθά στην αποδέσμευση και τελειοποίηση των πόρων.

Τρόποι χρήσης του πράσινου τσαγιού για το ακνεϊκό δέρμα Συνταγή 1η Υλικά Πράσινο τσάι Φιάλη ψεκασμού Πετσέτα Εκτέλεση 1. Βράστε πράσινο τσάι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. (Μπορείτε να πιείτε το μεγαλύτερο μέρος και να κρατήσετε 2-3 κουταλιές της σούπας για αυτή τη θεραπεία.) 2. Ρίξτε το δροσερό πράσινο τσάι σε μια φιάλη ψεκασμού. 3. Πλύνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε με μια πετσέτα. 4. Ψεκάστε το πράσινο τσάι στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει. 5. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε το δέρμα να στεγνώσει με μια πετσέτα. Συνταγή 2η Υλικά 1 σακουλάκι πράσινου τσαγιού 1 κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι Ζεστό νερό Πετσέτα Εκτέλεση

1. Βυθίστε ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού σε ζεστό, βραστό νερό για περίπου 3 λεπτά. 2. Αφαιρέστε το φακελάκι και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, κόψτε το φακελάκι και εξάγετε τα φύλλα. 3. Προσθέστε το μέλι στα φύλλα. 4. Πλύνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε με την πετσέτα. 5. Εφαρμόστε το μίγμα μελιού και πράσινου τσαγιού στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. 6. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε με την πετσέτα.