Ακόμα και οι συνταγές τρούφας που δεν είναι φτιαγμένες από μπισκότα μπορεί να είναι αρκετά απλές. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο σοκολάτα, βαριά κρέμα γάλακτος, βούτυρο και προαιρετικές προσθήκες, όπως καρύδια ή σκόνη κακάο. Υλικά (για 12 τρούφες) Σοκολάτα 300γρ (σκούρα, γάλακτος, ή ημίγλυκια) 1/2 φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Προαιρετικά: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια κακάο σε σκόνη τρούφα σοκολάτας Εκτέλεση 1. Ρίξτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη στην άκρη. 2. Στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνετε τη βαριά κρέμα και το βούτυρο για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει ζεστή. 3. Ρίξτε το μίγμα κρέμας και βουτύρου πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό ή δύο. 4. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 5. Ενώ το μίγμα ψύχεται, ετοιμάστε τις προσθήκες σας. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τη σκόνη κακάο ή την τρούφα σοκολάτας σε μικρά μπολ. 6. Μόλις η σοκολάτα είναι σκληρή, αλλά ακόμα εύπλαστη, πλάστε τη σε μικρές μπάλες. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φτιάξετε τέλειες μπάλες. Εάν η σοκολάτα είναι πολύ μαλακή, ψύξτε το μείγμα για λίγα λεπτά πριν συνεχίσετε. 7. Ακουμπήστε τις μπάλες στο μπολ με τα έξτρα υλικά (καρύδια κ.λπ.) και τοποθετήστε τις σε μια λαδόκολλα. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα στο ψυγείο για να σταθεροποιήσετε τις τρούφες. Έτοιμες!
Υπέροχη συνταγή για τρούφες σοκολάτας με τρία υλικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ