Μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Ήπειρο. Υλικά 1 αυγό 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι γάλα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. ελαιόλαδο 250 γρ. φέτα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Λαδώστε το ταψί και βάλτε το στο φούρνο. 2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. 3. Κάντε μια “φωλίτσα” στη μέση και ρίξτε το αυγό, το γάλα και σιγά-σιγά το νερό. 4. Ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι στα άλλα υλικά και να χυλώσει το μίγμα. Αν δυσκολευτείτε στο ανακάτεμα, προσθέστε κι άλλο λίγο νερό. 5. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σχεδόν όλη τη φέτα σε κομμάτια. 6. Αδειάστε το χυλό στο ζεστό ταψί, ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 7. Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Εύκολη συνταγή: Ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ