Υλικά
500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες)
250 γραμ. καβουρόψιχα
12 κράκερ αλμυρά
2 κ.σ μαγιονέζα
1 αυγό
1 κ.σ μουστάρδα
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ χυμό λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια θαλασσινών, αλέθουμε πρώτα τις γαρίδες, το καβούρι και τα κράκερ στο μπλέντερ.
Τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Τα ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄να σφίξουν.
Τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 2-3΄από την κάθε πλευρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.