Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με αυτή τη συνταγή! Υλικά (4 μερίδες) 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο αραβοσίτου 1/2 φλιτζάνι χωρίς λιπαρά γάλα 4 τεμάχια στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 1/2 μεσαίο κρεμμύδι, λεπτό σε φέτες 1/4 φλιτζάνι κοτόπουλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Εκτέλεση Ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου με το γάλα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Κοπανίστε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει το 1/4 σε πάχος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο έως ότου δεν είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε. Ανακατέψτε το μίγμα αραβοσίτου και προσθέστε στο τηγάνι. Βράστε. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα παχύρρευστο, 1-2 λεπτά. Γυρίστε πλευρά το κοτόπουλο και ζεστάνετε.
Συνταγή για το καλύτερο κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ