Υλικά (για 8 τορτίγιες) 1/2 κύπελλο | 50 γραμμάρια αλεύρι ταπιόκας 1/2 κύπελλο | 45 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθίου 1 φλιτζάνι | 240 ml γάλα καρύδας από ένα κουτί Εκτέλεση Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι ταπιόκας και το αλεύρι ρεβιθιών μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το μίγμα πρέπει να είναι παχύ, αλλά ομοιογενές. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό ή καλά βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι του μίγματος τη φορά πάνω στο τηγάνι. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να απλώσετε το μίγμα σε ένα μεγάλο, λεπτό κύκλο. Αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά. Όταν οι άκρες του έχουν ψηθεί και υπάρχουν μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα στην κορυφή, ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να το γυρίσετε και να αφήσετε και την άλλη πλευρά να ψηθεί για άλλο 1′. Μεταφέρετε την τορτίγια σε μια πλάκα για να την αφήσετε να κρυώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα που έχετε φτιάξει.
Εύκολη συνταγή για τορτίγια χωρίς αυγά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά λαχανικά στη σχάρα Τα διαφορετικά χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του κάθε ψητού λαχανικού συνοδεύουν άψογα οτιδήποτε άλλο ψήσουμε, αν και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο Αυτή η light επιλογή μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα και άλλες σάλτσες με πολλά λιπαρά. Αν την αραιώσουμε με... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα Ένα αναζωογονητικό και ελαφρύ ορεκτικό που θα σας κόψει την όρεξη και θα σας ενυδατώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές Μια βελουτέ σούπα με σίδηρο και χαμηλά λιπαρά, ιδανική για τις cozy ημέρες του φθινοπώρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ανανεώσει το αγαπημένο σου πρωινό με βρώμη, το δημοφιλές oatmeal, δίνοντάς του ένα εξωτικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι Υγιεινές μελιτζάνες με θρεπτικό ταχίνι - Φανταστικός συνδυασμός. Συνταγή από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική ροζ λεμονάδα με σμέουρα, χωρίς ζάχαρη Βήμα-βήμα η συνταγή από την Καρολίνα Δωρίτη για το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ