Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 1 ράβδος ανάλατο βούτυρο 1 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου (ίσως χρειαστείτε περισσότερο αν το μίγμα είναι πάρα πολύ άκαμπτο) 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας Για τη ζαχαροαλοιφή 1 ράβδος ανάλατο βούτυρο 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο 6 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 3 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένη Για τη γαρνιτούρα Ψητά φιστίκια, περίπου 1/2 φλιτζάνι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη. Ζεστάνετε το βούτυρο και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και χτυπήστε το με το φυστικοβούτυρο και το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο τηγάνι και ψήστε για 40-45 λεπτά, έως ότου η κορυφή είναι χρυσή και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει ενώ κάνετε τη ζαχαροαλοιφή. Για να κάνετε τη ζαχαροαλοιφή, βάλτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και το βουτυρόγαλα σε μια κατσαρόλα και φέρετέ τα σε πλήρη βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και ρίξτε τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σκόνη, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρις ότου το μίγμα να είναι ομοιογενές. Σημείωση: Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό και δεν μπορεί να ανακατευτεί, προσθέστε λίγο περισσότερο βουτυρόγαλα. Ρίξτε το ζεστό μίγμα πάνω από το ζεστό κέικ, δουλεύοντας γρήγορα επειδή η κρούστα δημιουργείται αμέσως. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ. Γαρνίρετε με φιστίκια.
Κέικ φυστικοβούτυρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ