Εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα που έχετε φάει ποτέ. Υλικά (για 36 τεμάχια) 1¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζάνι ζάχαρη ¾ κούπα κρύο βούτυρο Για το ανώτερο στρώμα ⅔ φλιτζάνι συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι +1 κουταλάκι αλεύρι 4 μεγάλα αυγά 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ½ κουταλάκι αλάτι 1½ φλυτζάνια σιρόπι καλαμποκιού 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια (όχι απαραίτητα φρυγανισμένα) Εκτέλεση Αυτή η συνταγή χρειάζεται ένα ταψί σε διάσταση 9×13, το οποίο πρέπει να το βουτυρώσετε και να στρώσετε σε αυτό χαρτί ψησίματος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου και στους 160 βαθμούς για τα σκεύη από γυαλί. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. (Μπορείτε να πολτοποιήσετε το βούτυρο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, αν προτιμάτε.) Πιέστε το μίγμα σταθερά και ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήστε για 20 λεπτά. Οι άκρες θα πρέπει να αρχίζουν να γίνονται καφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε την επικάλυψη ενώ είναι ακόμη ζεστή. Για να προετοιμάσετε το ανώτερο στρώμα της πίτας Ανακατέψτε το αλεύρι και την μαύρη ζάχαρη καλά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σβώλοι από αλεύρι ή ζάχαρη στα μπισκότα όταν ψηθούν. Ανακατέψτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το σιρόπι καλαμποκιού. Αφήστε το μίγμα για περίπου 15 λεπτά, ενώ το κάτω στρώμα προ-ψήνεται, ανακατεύοντας το περιστασιακά. Αυτό δίνει στον αλεύρι χρόνο να μαλακώσει και θα βοηθήσει να πυκνώσει το ανώτερο στρώμα. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ρίξτε την επίστρωση πάνω από τη μερικώς ψημένη κρούστα του πυθμένα μόλις βγει από το φούρνο. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για επιπλέον 40-50 λεπτά. Οι χρόνοι ποικίλλουν λίγα λεπτά, ανάλογα με το υλικό του ταψιού. Ανακινήστε το ταψί λίγο. Το κέντρο μπορεί να ταλαντεύεται λίγο σαν ζελέ, αλλά δεν πρέπει να είναι υγρό. Αφήστε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου πριν ψύξετε τις ράβδους στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για μια νύχτα προτού προσπαθήσετε να τις κόψετε. Βγάλτε την πίτα από το ταψί αφού κρυώσει πλήρως στο ψυγείο και κόψτε τη σε κομμάτια. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα αιχμηρό οδοντωτό μαχαίρι που κρατιέται οριζόντια. Κόψτε μια ολόκληρη σειρά από μπισκότα κάθε φορά και μετά κόψτε κάθε σειρά ξεχωριστά σε μεμονωμένες μπάρες.
Μπάρες καρυδόπιτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ