Δεν είναι μυστικό ότι το μηλόξυδο είναι καλό για την υγεία σας. Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για να ανακουφίσει τα κρυολογήματα, την καούρα και τις αλλεργίες. Αλλά είναι το μηλόξυδο πραγματικά ένα καλό τέχνασμα, ικανό να σας βοηθήσει να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά; Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από το πόσο τρομερό είναι ένα συμπλήρωμα, μια υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος της κατάκτησης του στόχου σας. Το μηλόξυδο έχει μελετηθεί ότι συμβάλλει στα παρακάτω: -Μειώνει το κοιλιακό λίπος Η ικανότητά του να καταπολεμά το βάρος γύρω από τη μέση προέρχεται από το οξικό οξύ σε αυτό, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τη μοναδική του γεύση.

-Επιφέρει την αίσθηση κορεσμού Διεξήχθη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν το οξικό οξύ στο μηλόξυδο μπορεί να κάνει τους συμμετέχοντες να νιώθουν πιο χορτάτοι μετά από ένα γεύμα. Το οξικό οξύ επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης και την ινσουλίνη, έτσι οι ερευνητές έδωσαν σε κάθε συμμετέχοντα ένα κομμάτι ψωμί, με διαφορετικές δόσεις οξικού οξέος. Αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη δόση αισθάνθηκαν πιο χορτάτοι, έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατασταλτικό της όρεξης.  -Είναι καλό για την εντερική σας λειτουργία Το μηλόξυδο είναι πρεβιοτικό, επομένως βοηθάει στη διατήρηση των ευεργετικών για το έντερο βακτηρίων. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά. Τα προβιοτικά τρόφιμα και συμπληρώματα περιέχουν ευεργετικά βακτήρια για το έντερο, ενώ τα πρεβιοτικά αποτελούνται από υδατάνθρακες που το σώμα σας δεν μπορεί να χωνέψει. Τα καλά βακτήρια του εντέρου αγαπούν να τρώνε αυτούς τους υδατάνθρακες, που τα κρατούν υγιή και ακμάζοντα. Οι ποσότητες των καλών και κακών βακτηρίων στο έντερό σας έχουν να κάνουν με τον μεταβολισμό σας και την ικανότητα να πάρετε ή να χάσετε βάρος. Ελέγχουν πόσες θερμίδες απορροφάτε, προκαλούν όρεξη για φαγητό και παράγουν ορισμένους τύπους λιπαρών οξέων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει το σύστημά σας να χωνέψει τα τρόφιμα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που βοηθά στην απώλεια βάρους. -Μπορεί να βοηθήσει στο να απαλλαγείτε από την ανάπτυξη της Candida 

Το μηλόξυδο είναι αντιμυκητιασικό, οπότε πρόκειται να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την περίσσεια ζύμης στο έντερο, η οποία μπορεί να σας εμποδίζει να χάσετε λίπος. Οι δοκιμές δείχνουν ότι είναι μια πιθανή θεραπευτική αγωγή για την υπερανάπτυξη της Candida. 

-Μπορεί να ισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα σας

Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν πόσο αποτελεσματικό είναι το μηλόξυδο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ειδικά για άτομα που είναι έχουν προδιάθεση για διαβήτη ή έχουν διαβήτη τύπου 2.  Το οξικό οξύ παρεμβαίνει στα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση των αμύλων, όπως αυτά που υπάρχουν στο ψωμί και τα ζυμαρικά. Αν καταναλώσετε ένα μπολ με φρούτα και μηλόξυδο, δε θα έχει καμία επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.
Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να επωφεληθείτε από τα θετικά στοιχεία του μηλόξυδου είναι να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας ή να μαρινάρετε με αυτό το κοτόπουλο.