Ό,τι πιο ευχάριστο για μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού! Υλικά 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. αποξηραμένη μαγειρική λεβάντα 4-8 δόσεις εσπρέσο (ανάλογα με το πόσο δυνατό πίνετε τον καφέ σας) Εκτέλεση Ρίξτε τα αμύγδαλα στο φιλτραρισμένο νερό και αφήστε τα όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ρίξτε τα αμύγδαλα, τα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα στο μπλέντερ. Αλέστε 1-2′ στη μέγιστη ταχύτητα. Σουρώστε το μίγμα. Προσθέστε τον καφέ. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια.
Παγωμένος καφές με αμύγδαλα, μέλι και λεβάντα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ