Η διάρροια είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στα μωρά, αρκεί να μην συμβαίνει συνέχεια. Αν μιλάμε για κάτι περιστασιακό, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε άμεσα και να καταπραΰνετε το μωρό και να το ανακουφίσετε από αυτήν την κατάσταση.

Θηλάστε το ή δώστε το βρεφικό γάλα σε σκόνη. Όταν έχουν διάρροια, τα μωρά χάνουν πολλά υγρά, οπότε η προτεραιότητά σας είναι να τα αντικαταστήσετε και να του δώσετε γάλα με μεγαλύτερη συχνότητα. Αν η διάρροια συνδυάζεται με εμετό, καλέστε το γιατρό σας και ρωτήστε τον αν χρειάζεται να δώσετε ηλεκτρολύτες στο μωρό. Τους είναι πιο εύκολο να μην τους κάνουν εμετό, σε αντίθεση με το γάλα.

Δώστε στο μωρό προβιοτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένα συμπληρώματα προβιοτικών μειώνουν τη διάρκεια και την ποσότητα της περιστασιακής διάρροιας. Επίσης, βοηθούν στην επανάκτηση της φυσικής ισορροπίας των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα του μωρού.

Μην του δίνετε γλυκά ποτά. Αναφερόμαστε στα τονωτικά ποτά, το νερό με γεύσεις και τους χυμούς. Εφόσον περιέχουν αρκετή ζάχαρη, πηγαίνει κατευθείαν στο έντερο και κάνει τη διάρροια ακόμα χειρότερη. Η ιδανική ενυδάτωση του παιδιού επιτυγχάνεται με το γάλα του θηλασμού ή του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Αλλάξτε πάνα συχνότερα. Το δερματάκι του μωρού πρέπει να παραμένει στεγνό, οπότε ελέγξτε το συχνότερα από πριν. Βάλτε κρέμα για τα εξανθήματα και ενυδατώστε την περιοχή (ειδικά τώρα λόγω ζέστης).

Πάρτε το αγκαλιά. Τα μωρά χρειάζονται πολύ την αγάπη και τα χάδια σας και μία αγκαλιά θα το ανακουφίσει περισσότερο από όσο νομίζετε.