Μήπως τόσο καιρό νομίζατε ότι εάν προτιμήσετε τη light εκδοχή ενός τροφίμου, έχετε κάνει μια υγιεινή επιλογή που θα βοηθήσει την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα; Η αλήθεια είναι διαφορετική. Αν η ετικέτα ενός τροφίμου λέει ότι δεν περιέχει λιπαρά ή γλουτένη, γίνεται πιο εύκολη η υπερκατανάλωση. Σε μια μελέτη του Εργαστηρίου Τροφίμων και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Cornell, οι άνθρωποι που κατανάλωναν τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με σκοπό να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, κατέληγαν να τρώνε 28,4% περισσότερες θερμίδες από όσους έτρωγαν την πλήρη εκδοχή των τροφίμων. Επίσης, τα τρόφιμα που είναι χαμηλά σε μια ουσία, όπως η ζάχαρη ή το λίπος, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάτι άλλο, εξίσου επιβλαβές. Επομένως, το κλειδί για μία υγιεινή διατροφή δεν κρύβεται στο τι τρώτε, αλλά στο πόσο τρώτε. Δώστε προσοχή στις μερίδες σας και ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή.
Γιατί πρέπει να απορρίψετε τη διαιτητική εκδοχή τροφών;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Vegan διατροφή: Πώς επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών, σύμφωνα με νέα μελέτη Η μεγαλύτερη έρευνα του είδους της αποκαλύπτει ότι η vegan διατροφή έχει αντίκτυπο στο βάρος και στο ύψος των... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωινό: Το σημαντικότερο γεύμα του παιδιού Το να ξεκινούν τα παιδιά τη μέρα τους με θρεπτική τροφή για πρωινό είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιά «δύσκολα» στο φαγητό: Πότε να ανησυχήσουμε; Έρευνα διαχωρίζει τα παιδιά που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους από εκείνα που αρνούνται έντονα να φάνε, φτάνοντας σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί Βασικά θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα που χρειάζεται κάθε παιδί στη διατροφή του για να μεγαλώσει σωστά και ισορροπημένα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ