Κατά μέσο όρο, τα μωρά μπουσουλάνε γύρω στους 8 μήνες ζωής αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Κάποια μωρά καθυστερούν να περάσουν σε αυτό το στάδιο, ενώ άλλα περνούν κατευθείαν στο επόμενο και ίσως να μην μπουσουλήσουν ποτέ. Αν το παιδί δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα ανάπτυξης μέχρι τότε (κάθεται χωρίς υποστήριξη, αρπάζει αντικείμενα και με τα δύο χέρια, χρησιμοποιεί χέρια και πόδια στον ίδιο βαθμό, κυλάει και στέκεται όρθιο με υποστήριξη), δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί να μπουσουλήσει, τοποθετήστε παιχνίδια κοντά του για να προσπαθήσει να τα πιάσει. Ακόμα κι αν δυσκολεύεται, σημασία έχει που προσπαθεί. Δεν είναι όμως περίεργο να έχετε ένα μωρό που δεν μπουσουλάει και περνάει στο επόμενο στάδιο κατευθείαν. Τραβάει τον εαυτό του για να σταθεί όρθιο, περπατά με κάποια βοήθεια και τελικά καταφέρνει να περπατήσει μόνο του.

Κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και τους ρυθμούς ανάπτυξης, οπότε μην ανησυχείτε αν το μωρό σας καθυστερεί σε σχέση με τα άλλα. Εξάλλου υπάρχουν διάφορα είδη κινήσεων που μπορεί να κάνει, όπως το να κυλιέται προς διάφορες κατευθύνσεις. Επίσης, αν έχετε περισσότερο το παιδί στην αγκαλιά σας και δεν το αφήνετε να κάνει ό,τι θέλει στο πάτωμα, είναι και πιο πιθανό να καθυστερήσει να περάσει στο επόμενο στάδιο.