Υλικά Για την κρούστα: 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι 1 μπάρα βούτυρο ανάλατο 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση λεμονιού: 1/4 φλιτζάνι σαντιγί 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1 αυγό Χυμός Λεμονιού (από 1 λεμόνι) Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Πιέστε αυτή τη μαλακή ζύμη στη βάση του ταψιού ζαχαροπλαστικής. Πιέστε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι. Ψήστε για 20 λεπτά στους 190 ° C. Βγάλτε το ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 ° C. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, το αυγό, τη σαντιγί και το χυμό λεμονιού. Προσεκτικά χύστε το μίγμα στο ταψί ζαχαροπλαστικής. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 35 – 40 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν βγάλετε το γλυκό από το ταψί. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Εύκολη βρετανική συνταγή για τάρτα λεμονιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ