Κάθε καλοκαίρι, υπάρχει και μία δυσάρεστη είδηση που μας ενημερώνει για θανάτους παιδιών μέσα σε αμάξι που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί έχουν μείνει μόνα τους χωρίς επίβλεψη ή έχουν μπει μόνα τους μέσα επειδή είναι ξεκλείδωτα. Αλλά αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι δεν τα αφήνουμε μόνα ούτε για δύο λεπτά. Οι στάσεις που κάνετε δεν είναι ποτέ τόσο σύντομες όσο νομίζετε και το αμάξι σας είναι ένα θερμοκήπιο. Η καλοκαιρινή θερμοκρασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο καυτή μέσα σε δευτερόλεπτα. Τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στη ζέστη γιατί η ικανότητα του να δροσίζονται μέσα από την έκκριση ιδρώτα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο στους ενήλικες. Επομένως, ακόμα και δύο λεπτά μπορούν να αποβούν μοιραία.                                                           

Επιπλέον, η ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως η ζαλάδα, η έλλειψη προσανατολισμού, σύγχυση, κρίση και απώλεια αισθήσεων. Αν το παιδί κινδυνεύσει, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει σύστημα ήχου που να σας ενημερώνει όταν κάποιος λύνει τη ζώνη του ώστε να τρέξετε και να καλέσετε ασθενοφόρο. Αν δεν συνηθίζετε να βάζετε το παιδί στο αμάξι καθημερινά, πρέπει να βρείτε τρόπους υπενθύμισης. Το να ξεχνάτε, δεν σας κάνει κακό γονέα. Απλά η συνήθεια είναι πολύ δυνατή και αν  αποκοιμηθεί στο πίσω κάθισμα, μπορεί να ξεχάσετε ακόμα και την ύπαρξή του. Βάλτε στη θέση του συνοδηγού τα πράγματα του παιδιού και τοποθετήστε το κάθισμα πίσω από το συνοδηγό ώστε να το βλέπετε όταν κοιτάζετε πίσω.

Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες του αμαξιού και να επιβλέπετε όλες τα μέσα μεταφοράς του παιδιού σας. Αν παίρνει σχολικό, σιγουρευτείτε ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο μεταφοράς.