Υλικά 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 κ.σ. φυτικό λάδι 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη Αλάτι και πιπέρι 2 κ.σ. σησαμέλαιο 2 κ.σ. ταχίνι 2 κ.σ. σουσάμι Φρέσκος κόλιανδρος Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το φυτικό λάδι, το τσίλι και το αλατοπίπερο. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Συνεχίστε να τις ανακατεύετε καθώς πρέπει να αποφύγετε το να καούν. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν κάπως. Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το σησαμέλαιο και το ταχίνι. Πασπαλίστε με σουσάμι και κόλιανδρο και σερβίρετε.
Ψητές γλυκοπατάτες με σουσάμι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πιο εύκολη συνταγή για αρακά κοκκινιστό Μια θρεπτική, γευστική αλλά και χορταστική πρόταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γεμιστά: Ένα από τα πιο ωραία λαδερά της εποχής Πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικά γεμιστά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτικό μπριάμ Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με λαχανικά που μαγειρεύονται αργά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό έχετε στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το κρέας Το απλό hack για να απολαύσετε τις πατάτες σαν να είναι τηγανιτές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά εύκολα και γρήγορα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχινόσουπα με κριθαράκι Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα muffins Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύδια με κρόκο Κοζάνης Το χαρακτηριστικό άρωμα του γλύκάνισου δίνει άλλη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και τηγανητούς κολοκυθοανθούς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ