Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για τις βάφλες, το παγωτό ή το κέικ σας! Υλικά 1/2 κιλό φράουλες, κομμένες 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για 20′ περίπου ή μέχρι να γίνει πυκνή η σάλτσα, ανακατεύοντας πάλι περιστασιακά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Έχετε κατά νου ότι η σάλτσα θα γίνει πιο πυκνή μόλις κρυώσει και ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.
5 Ιουλίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα
14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας
13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια
12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι
10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα
9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα
8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα
7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο
6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Παντζαροσαλάτα με μήλο
5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
