Σύμφωνα με την Παιδίατρο Tanya Remer Altmann, πολλοί είναι οι γονείς που λένε ότι το μωρό τους δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον στο να πίνει το νερό της μπανιέρας. Η ίδια μας συμβουλεύει να αποθαρρύνουμε αυτήν τη συμπεριφορά αλλά δεν υπάρχει και λόγος να ανησυχούμε για αυτήν τη ‘συνήθεια’. Κι αυτό γιατί δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιο παιδί έχει αρρωστήσει εξαιτίας αυτού (ειδικά να σκεφτούμε ότι τα παιδιά ουρούν μέσα).

Αν πιουν νερό με σαπούνι, προκαλείται αναστάτωση του στομάχου και αν είναι σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να κάνουν εμετό. Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο πιθανό γιατί τα παιδιά φτύνουν το νερό όταν έχει περίεργη γεύση. Αλλά ακόμα και αν το καταπιεί, η ποσότητα του σαπουνιού είναι αμελητέα.

Το νερό της μπανιέρας, ακόμα και αν καθαρίζεται με απορρυπαντικά που περιέχουν χημικά, είναι λιγότερο επικίνδυνο από το νερό της πισίνας. Σε κάθε περίπτωση, δεν γνωρίζουμε πόσο καθαρό είναι το νερό της περιοχής μας με απόλυτη σιγουριά, οπότε καλό είναι να αποτρέπουμε το παιδί από το να το πίνει. Αυτό που θα βοηθήσει είναι τα παιχνίδια της μπανιέρας ώστε να ασχολείται με κάτι άλλο. Επίσης, φτιάξτε σπιτικό χυμό και δώστε το παιδί να πιει από το κουπάκι του ενώ είναι μέσα. Έτσι θα αντιληφθεί από πού πρέπει να πίνουμε.