Ο γιγάντιος Οργανισμός παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε 3,9 εκατομμύρια παιδιών μετά από επείγοντα περιστατικά σε εμπόλεμες ζώνες. Σε συνεργασία με το γερμανικό Υπουργείο οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, εκπρόσωπους από διάφορες κυβερνήσεις και ανθρωπιστικά πρακτορεία των Ηνωμένων Εθνών, ζητά ακόμα περισσότερη βοήθεια για ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες.

‘Αν αγνοήσουμε τη μακρά έκθεση των παιδιών στη βία, το φόβο και την ανασφάλεια, το αντίκτυπο στη μάθηση, την ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών θα είναι καταστροφικό. Μακροπρόθεσμα οδηγείστην κατάθλιψη, χρήση ναρκωτικών ή και αυτοκτονία. Σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιών ζουν σε χώρες που έχουν πληγεί από βίαιες συγκρούσεις και σχεδόν 35 εκατομμύρια έχουν εμπλακεί. Σε χώρες όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή, το αντίκτυπο της βίας είναι ένα βαρύ φορτίο για όλες τις ευπαθείς ομάδες.’

Τώρα χρειάζεται να συμμετάσχουν άνθρωποι από εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανθρωπιστικές υπηρεσίες και πρακτορεία ανάπτυξης για να λειτουργήσουν συλλογικά και να υποστηρίξουν τη βελτίωση και διατήρηση ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και γενικότερα, των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και πληγεί σε χώρες όπως το Ιράκ, την Συρία, την Ιορδανία, τη Σομαλία και το Νότιο Σουδάν.