Υλικά 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. αλεύρι 1 φλ. γάλα πλήρες 1/4 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη 170 γρ. τυρί τσένταρ Εκτέλεση Προσθέστε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε τα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει το μίγμα πηχτό. Συνεχίστε να ζεσταίνετε και να ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε στο μίγμα το γάλα. Ανεβάστε λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει πάλι πηχτό το μίγμα. Προσθέστε τώρα το τσένταρ, λίγο λίγο, μέχρι να λιώσει και αν χρειαστεί μειώστε τη θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το τυρί ρίξτε το αλάτι και το τσίλι. Αν το μίγμα βγει πιο πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα.
Σάλτσα τυριού για νάτσος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ