Υλικά 3/4 κούπας ελαιόλαδο 2 κούπες ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κεσέ γιαούρτι 3,5 κούπες αλεύρι 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι σόδα 1/2 κούπα χυμό λεμονιού 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Βάλτε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και χτυπήστε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα να αναμειχθεί κι αυτό. Διαλύστε τη σόδα στο χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει πολύ και αδειάστε το διάλυμα στο μείγμα μας. Στο τέλος προσθέστε και το αλεύρι και χτυπήστε ίσα για να ενσωματωθεί και να πάρετε έναν πηχτό χυλό. Αδειάστε σε φόρμα 28 νούμερο ή σε δύο μικρότερες καλολαδωμένες και αλευρωμένες αν είναι μεταλλικές (αν είναι σιλικόνης δε χρειάζεται). Ψήστε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα, αν το βάλετε σε δύο φόρμες. Αν το βάλετε σε μία, πιθανόν χρειάζεται ένα δεκάλεπτο ακόμη (γύρω στα 70 λεπτά). Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ και δείτε αν βγαίνει καθαρό. Αφήστε να σταθεί για ένα δεκάλεπτο μέσα στη φόρμα. Βγάλτε το από τον φούρνο και αναποδογυρίστε σε πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Εύκολη συνταγή για κέικ λεμόνι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ