Υλικά Για 4-5 μερίδες 5 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές 5 πιπεριές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια  10 κουταλιές ρύζι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι δυόσμο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα λαχανικά. Κόψτε μια φέτα από την επιφάνεια της πιπεριάς την οποία θα χρησιμοποιήσετε για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Στην συνέχεια, κάντε το ίδιο και με τις ντομάτες.  Αφαιρέστε δηλαδή, το καπάκι και κατόπιν με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα και φυλάξτε την σε ένα μπολ. Φτιάξτε τη γέμιση Κρατήστε μόνο την ψίχα από τις ντομάτες (στραγγίζοντας το ζουμί και τα σπόρια της). Προσθέστε το κρεμμύδι και αλέστε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε το ρύζι (10 κουταλιές όσα είναι και τα λαχανικά). Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.  Τέλος, ρίξτε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Σκεπάστε τα με τα καπάκια τους. Πασπαλίστε με ζάχαρη και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Αν θέλετε, προσθέστε και πατάτες.