Υλικά 1 λίτρο γάλα πλήρες 8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κ.σ. λευκή ζάχαρη 4 αυγά 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα 1 πρέζα βανίλια Εκτέλεση Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
13 Ιουλίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Παντζαροσαλάτα με μήλο
5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
