Υλικά 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 150 ml βούτυρο ανάλατο 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράστε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και σουρώστε το. Προσθέτετε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το βούτυρο και ανακατέψτε. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και ρίξτε μέσα το 1/3 από το μακαρονάκι. Ρίξτε από πάνω τους μισούς κύβους από τη γραβιέρα. Συνεχίστε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη με τριμμένη γραβιέρα και μία τελευταία στρώση μακαρονάκι. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη γραβιέρα και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.