Υλικά (για 6-8 άτοµα) Για τους λουκουμάδες 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 4 κ.σ.ελαιόλαδο 2 αβγά ½ φλ. ζάχαρη 1 φλ. γιαούρτι ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Για το σιρόπι 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ½ ποτήρι νερό 2 κ.σ. µέλι 2-3 ξυλάκια κανέλας Διαδικασία Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το βάζουμε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα και μ’ ένα κουτάλι τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει και η επιφάνεια. Τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Οταν ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες τους μεταφέρουμε πάλι με την τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα. Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.
Λουκουμάδες με γιαούρτι, μέλι και κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζουμερό κοτόπουλο με γιαούρτι και μπαχαρικά Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο Δοκιμάστε μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή για φαλάφελ, με σάλτσα γιαουρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ