Υλικά (για 6-8 άτοµα) Για τους λουκουμάδες 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 4 κ.σ.ελαιόλαδο 2 αβγά ½ φλ. ζάχαρη 1 φλ. γιαούρτι ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Για το σιρόπι 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ½ ποτήρι νερό 2 κ.σ. µέλι 2-3 ξυλάκια κανέλας Διαδικασία Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το βάζουμε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα και μ’ ένα κουτάλι τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει και η επιφάνεια. Τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Οταν ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες τους μεταφέρουμε πάλι με την τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα. Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.
Λουκουμάδες με γιαούρτι, μέλι και κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ