Υλικά (για 6-8 άτοµα) Για τους λουκουμάδες 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 4 κ.σ.ελαιόλαδο 2 αβγά ½ φλ. ζάχαρη 1 φλ. γιαούρτι ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Για το σιρόπι 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ½ ποτήρι νερό 2 κ.σ. µέλι 2-3 ξυλάκια κανέλας Διαδικασία Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το βάζουμε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα και μ’ ένα κουτάλι τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει και η επιφάνεια. Τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Οταν ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες τους μεταφέρουμε πάλι με την τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα. Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.
Λουκουμάδες με γιαούρτι, μέλι και κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος με ρεβίθια Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να πάει κόντρα στα συνηθισμένα, «παίζοντας» με τα μπαχαρικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φριτάτα με λιαστές ντομάτες, κολοκύθα και σαλάτα με σπανάκι Γεμάτη νοστιμιά, ιδανική για πρωινό ή και μεσημεριανό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με πέστο και ψητό μπρόκολο Έχετε πετάξει ποτέ τα κοτσάνια του μπρόκολου; Αυτή η σάλτσα πέστο με μπρόκολο είναι ο καλύτερος λόγος να τα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρολά με αυγό Μια πιο υγιεινή παραλλαγή των spring rolls, τα ρολάκια με αυγό στον φούρνο είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χούμους κολοκύθας Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού μεσογειακού ντιπ, με «ζεστή» γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και μεταξένια υφή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομελέτα με μανιτάρια Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πατατόσουπα με κρόκο κοζάνης Όταν φτιάχνουμε σούπα τα λαχανικά τα ρίχνουμε πάντα μαζί, ώστε να δώσουν τα αρώματά τους και να λιώσουν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες χούμους με αβοκάντο Το αβοκάντο είναι θρεπτικό, πλούσιο σε «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες (όπως C, E, K, B και φυλλικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσογειακή τάρτα Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να απολαύσετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κολοκύθα Η ιδιαίτερη αυτή σαλάτα, στην οποία επικρατεί η γλυκιά γεύσης της κολοκύθας, μπορεί να συνοδευτεί με ψητό χαλούμι, σολομό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρυφερό μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά Με πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κολοκύθα butternut Το μυστικό του; Κρεμώδης μοτσαρέλα, καβουρδισμένα κουκουνάρια και φασκόμηλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ