Αν είστε ήδη μαμά, ξέρετε ότι το μπάνιο του μωρού μπορεί να γίνει πεδίο μάχης εξαιτίας του φόβου του. Εσείς όμως μπορείτε να κάνετε την κατάσταση πιο διασκεδαστική και να μάθετε στο παιδί πώς να απολαμβάνει αυτό το κομμάτι της ημέρας. Τα νεογέννητα νιώθουν ότι βγαίνουν εκτός ελέγχου, όταν νιώθουν την αλλαγή της θερμοκρασίας και όταν πρέπει να επιπλεύσουν στο νερό. Τα λίγο μεγαλύτερα μωρά φοβούνται τον ήχο που ακούγεται όταν το νερό όταν στραγγίζεται. Όταν βλέπετε το μωρό σας να φοβάται πολύ, είναι καλό να το σεβαστείτε και να μην το αναγκάσετε να μπει στην μπανιέρα.

Όταν είναι νεογέννητο, κάντε την ώρα του μπάνιου πιο εύκολη χρησιμοποιώντας μία μικρά μπανιέρα μωρού, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού ώστε να είναι κοντά σε αυτή του σώματός του και μην το αφήνετε χωρίς επίβλεψη ούτε για δύο δευτερόλεπτα. Αν το μωρό είναι μεγαλύτερο, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τον τρόπο που νιώθει για το μπάνιο. Ξεκινήστε βαθμιαία βάζοντας πρώτα το παιδί στην μπανιέρα χωρίς νερό. Καθαρίστε το τοπικά με σφουγγάρι και μετά βάλτε λίγο λίγο νερό κάθε φορά που του κάνετε μπάνιο.

Αν χρειαστεί, μπείτε κι εσείς μαζί του στην μπανιέρα και βάλτε το να καθίσει στην αγκαλιά σας προκειμένου να νιώσει ασφάλεια. Κάτι που θα βοηθήσει είναι ένα χαλάκι μπανιέρας ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος γλιστρήματος. Μην ξεχάσετε να βγάλετε το παιδί από την μπανιέρα όσο το νερό είναι ακόμα μέσα. Αν βγάλετε το πώμα και ακούσει το νερό να φεύγει, μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη φοβία με το νερό.

Το σημαντικότερο είναι να κάνετε τη διαδικασία χαρούμενη με τραγουδάκια, φωνές, ακόμα και μουσική και να εφοδιάσετε το χώρο με παιχνίδι. Ένα έξτρα tip είναι να βάλετε το μωρό να κάνει μπάνιο με το μεγαλύτερο αδερφάκι του ώστε να βλέπει ότι το μεγάλο το απολαμβάνει και να φοβάται λιγότερο.