Η πίτσα α λα ελληνικά. Πιο υγιεινή δεν γίνεται. Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης. Υλικά (για ένα ταψί 38 εκ.) Για τη ζύμη ½ κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 10 γρ. μαγιά, νωπή ή 1 φακελάκι ξερή 1 φλ. χλιαρό νερό λίγο αλάτι Για τη γέμιση 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 1/2φλ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό – στην περίπτωση της νωπής μαγιάς. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, θα την ανακατέψουμε απλά με το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και ανοίγουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά με το νερό σιγά σιγά και προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλά μας για να πιάσει γύρω γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε πάνω στη ζύμη τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε την λαδένια με μπόλικο ελαιόλαδο και την ψήνουμε τη για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Η ελληνική εκδοχή της πίτσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ