ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά µπολ) 8 φλ. νερό, χλιαρό 1 φλ. νισεστέ 1 φλ. ζάχαρη λίγες σταγόνες ροδόνερου 12 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου (υπάρχει έτοιμο στην αγορά) ή 12 κ.γ. λικέρ µέντας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ ρίχνουµε 1 φλ. νερό µαζί µε τον νισεστέ και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε 7 φλ. νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουµε τον νισεστέ στο 8 φλιτζάνι νερού και ανακατεύουμε για να λειώσει. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα αρχίσει να χυλώνει. Αποσύρουµε αµέσως από τη φωτιά, προσθέτουµε το ροδόνερο και συνεχίζουµε για λίγα λεπτά το ανακάτεµα. Μοιράζουµε την κρέµα σε µπολ, αφήνοντας δύο δάχτυλα από το χείλος. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την βάζουμε στο ψυγείο. Οταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουµε την καθεµιά µε 2 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου ή λικέρ µέντας.
Το κλασικό μαλεμπί παίρνει χρώμα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ