ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά µπολ) 8 φλ. νερό, χλιαρό 1 φλ. νισεστέ 1 φλ. ζάχαρη λίγες σταγόνες ροδόνερου 12 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου (υπάρχει έτοιμο στην αγορά) ή 12 κ.γ. λικέρ µέντας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ ρίχνουµε 1 φλ. νερό µαζί µε τον νισεστέ και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε 7 φλ. νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουµε τον νισεστέ στο 8 φλιτζάνι νερού και ανακατεύουμε για να λειώσει. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα αρχίσει να χυλώνει. Αποσύρουµε αµέσως από τη φωτιά, προσθέτουµε το ροδόνερο και συνεχίζουµε για λίγα λεπτά το ανακάτεµα. Μοιράζουµε την κρέµα σε µπολ, αφήνοντας δύο δάχτυλα από το χείλος. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την βάζουμε στο ψυγείο. Οταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουµε την καθεµιά µε 2 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου ή λικέρ µέντας.
Το κλασικό μαλεμπί παίρνει χρώμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τραγανός μπακαλιάρος: Το πιο επιτυχημένο κουρκούτι για αέρινο αποτέλεσμα Αυτή είναι η συνταγή για το πιο επιτυχημένο κουρκούτι, που χαρίζει τραγανό και αφράτο μπακαλιάρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτικά ρεβίθια Λίγα υλικά, απίστευτα γευστική και αρωματική συνταγή, αρκεί να έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολα μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη Αν ψάχνετε για μια εύκολη, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή για το πρωινό σας, τότε αυτήν πρέπει σίγουρα να τη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Ποιος είπε ότι το φρικασέ γίνεται μόνο με κρέας; Κι όμως, είναι εξίσου νόστιμο με μανιτάρια! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα Όταν ξεφουρνίσουμε τα μπισκότα, στην αρχή θα είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι Τα φρέσκα καλαμάρια θέλουν σχολαστικό καθάρισμα και προετοιμασία πριν μαγειρευτούν. Παρ’ όλ’ αυτά, η γεύση τους είναι μοναδική και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βελούδινη ψαρόσουπα Απολαυστική ψαρόσουπα με σφυρίδα ή μπακαλιάρο και λαχανικά που θα λατρέψετε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ