Σύμφωνα με την Παιδίατρο Tanya Remer Altmann, κάποια μωρά κάνουν κακά μετά από κάθε τάισμα και άλλα κάθε τρεις μέρες. Και οι δύο περιπτώσεις θεωρούνται φυσιολογικές. Τα μωρά που κάνουν κακά μετά από κάθε τάισμα είναι περισσότερο συνηθισμένο στα νεογέννητα που θηλάζουν. Όταν συμβαίνει αυτό τις πρώτες εβδομάδες, σημαίνει ότι παίρνει αρκετό γάλα.

Τα μωρά που πίνουν γάλα από το μπιμπερό έχουν μικρότερη κίνηση του εντέρου. Αλλά και εκείνα μπορεί να αφοδεύουν μετά από κάθε γεύμα. Σε κάποια μωρά, η συχνότητα κίνησης του εντέρου μειώνεται μετά από τις 3 έως 6 εβδομάδες ενώ κάποια παιδιά που έχουν κλείσει το 1ο έτος ζωής συνεχίζουν να κάνουν κακά 5 φορές τη μέρα. Το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι η ξαφνική αλλαγή στη ρουτίνα του και αν τα κακά γίνουν νερουλά. Μπορεί να έχει δυσκοιλιότητα ή να έχει πάθει κάποια μόλυνση. Επομένως, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τα μωρά που κάνουν κακά μετά από κάθε τάισμα, έχουν και μεγαλύτερη ευαισθησία στο εξάνθημα της πάνας. Συνεπώς, θα χρειάζεται και ειδική κρεμούλα σαν μέτρο πρόληψης. Καλό είναι ν αφήνετε το μωρό χωρίς πάνα για λίγη ώρα ώστε να δροσίζεται και να μην αποκτήσει ξηροδερμία στην περιοχή.