Υλικά (για 2 μερίδες) 150 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό ή γάλα 4-5 αβγά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες 3-4 μεγάλα μανιτάρια πορτσίνι, κομμένα σε κύβους ή 12-15 μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στη μέση 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους Διαδικασία Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τραχανά, τα αβγά, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε μικρό στρογγυλό ταψί ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 7-8 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και το αφήνουμε για 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της φριτάτα με τους κύβους τυριού και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο. Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί το αβγό αλλά να παραμείνει ελαφρώς ζουμερή. Βγάζουμε τη φριτάτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και τη σερβίρουμε με μια πλούσια, πράσινη σαλάτα. Τips Αντί για μανιτάρια, μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια και δυόσμο. Είναι η ιδανική συνταγή για να εκμεταλλευτούμε τον τραχανά που μας έχει περισσέψει. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Νόστιμη φριτάτα με μανιτάρια και τραχανά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ