Υλικά (για 2 μερίδες) 150 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό ή γάλα 4-5 αβγά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες 3-4 μεγάλα μανιτάρια πορτσίνι, κομμένα σε κύβους ή 12-15 μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στη μέση 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους Διαδικασία Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τραχανά, τα αβγά, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε μικρό στρογγυλό ταψί ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 7-8 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και το αφήνουμε για 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της φριτάτα με τους κύβους τυριού και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο. Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί το αβγό αλλά να παραμείνει ελαφρώς ζουμερή. Βγάζουμε τη φριτάτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και τη σερβίρουμε με μια πλούσια, πράσινη σαλάτα. Τips Αντί για μανιτάρια, μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια και δυόσμο. Είναι η ιδανική συνταγή για να εκμεταλλευτούμε τον τραχανά που μας έχει περισσέψει. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Νόστιμη φριτάτα με μανιτάρια και τραχανά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ