YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τα μπιφτέκια 400 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κολοκυθάκι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη 1 αβγό αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. σουμάκ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο 100 ml ελαιόλαδο Για τη σαλάτα 800 γρ. πατάτες, σε κύβους 3Χ3 εκ. 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας αλάτι, πιπέρι 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια 2 κ.σ. φρέσκο κρεμ-μυδάκι, ψιλο-κομμένο 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσέχουμε το μείγμα να μην είναι σφιχτό, αλλά μαλακό τόσο ώστε να πλάθεται σχεδόν με δυσκολία σε μπιφτέκι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό από τη βρύση. Βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των περίπου 150 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Πατατοσαλάτα: Σε κατσαρόλα, σε μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν καλά αλλά να μην παραβράσουν. Τις σουρώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σουμάκ και πατατοσαλάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ