YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τα μπιφτέκια 400 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κολοκυθάκι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη 1 αβγό αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. σουμάκ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο 100 ml ελαιόλαδο Για τη σαλάτα 800 γρ. πατάτες, σε κύβους 3Χ3 εκ. 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας αλάτι, πιπέρι 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια 2 κ.σ. φρέσκο κρεμ-μυδάκι, ψιλο-κομμένο 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσέχουμε το μείγμα να μην είναι σφιχτό, αλλά μαλακό τόσο ώστε να πλάθεται σχεδόν με δυσκολία σε μπιφτέκι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό από τη βρύση. Βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των περίπου 150 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Πατατοσαλάτα: Σε κατσαρόλα, σε μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν καλά αλλά να μην παραβράσουν. Τις σουρώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σουμάκ και πατατοσαλάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ