Οι παιδίατροι μας συμβουλεύουν να κάνουμε μπάνιο το μωρό στην μπανιέρα με ασφάλεια αφότου πέσει ο αφαλός του. Αλλά η πρώτη επαφή του με το νερό πρέπει να γίνει προσεκτικά και βαθμιαία ώστε να μην τρομάξει. Πρώτα σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι η σωστή (γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου) και σε αυτό θα σας βοηθήσουν τα ειδικά θερμόμετρα μπάνιου. Αν δεν έχετε, τεστάρετε βάζοντας τον καρπό ή τον αγκώνα σας. Δεν πρέπει να το νιώσετε πολύ ζεστό αλλά ούτε και κρύο.

Όταν βάλετε το μωρό στην μπανιέρα για πρώτη φορά, κάντε το σταδιακά και φροντίστε ώστε η ροή του νερού να μην έρχεται στο κεφάλι και το πρόσωπό του. Έχετε δίπλα σας μία πετσετούλα για να σκουπίσετε το πρόσωπο αν αναστατωθεί ή αν του μπει σαπούνι στα μάτια. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη διαδικασία λίγα λεπτά και μην πιέζετε την κατάσταση αν βλέπετε ότι το μωρό δυσκολεύεται. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που απεχθάνονται την αίσθηση της ροής του νερού πάνω τους.

Μπορεί να κάνει μπάνιο χωρίς να το κρατάτε όταν ξεκινήσει να περπατάει. Αλλά και πάλι θα πρέπει να είστε κοντά του για να είστε σίγουρη ότι είναι ασφαλές και για να του βάζετε σαμπουάν και αφρόλουτρο. Μην ξεχάσετε τα χαλάκια μπανιέρας που αποκλείουν την πιθανότητα γλιστρήματος.