Το να πείσουμε τα παιδιά μας να φάνε υγιεινά μπορεί να οδηγήσει σε μάχη στο τραπέζι. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και μπορείτε να χαρίσετε θρεπτικά συστατικά στο παιδί με γεύματα που δεν χρειάζεται καν να μαγειρέψετε.

Μπάρες δημητριακών. Γεμάτες με φυτικές ίνες, αποτελούν πολύ σημαντική πηγή ενέργειας σε μορφή υδατάνθρακα. Τα εγκεφαλικά κύτταρα χρειάζονται διαρκή προμήθεια υδατανθράκων και οι μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά είναι πιο εύστροφα όταν έχουν φάει κάτι. Διαλέξτε μπάρες δημητριακών σε διάφορες γεύσεις και εκδοχές αλλά φροντίστε να έχουν λίγη ή καθόλου ζάχαρη.

Bagel με φυστικοβούτυρο. Το σιτάρι του ψωμιού έχει πολλές φυτικές ίνες και το φυστικοβούτυρο είναι σπουδαία πηγή πρωτεΐνης ενώ τα καλά λίπη κρατούν υγιείς τις αρτηρίες.

Φρούτα. Τα μήλα έχουν φυτικές ίνες και προσφέρουν αναζωογόνηση. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, που τα παιδιά χρειάζονται πολύ γιατί το χάνουν κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Το πρωινό των 2 λεπτών

Smoothie με μπανάνα και πορτοκάλι. Ανακατέψτε χυμό πορτοκαλιού, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μισή μπανάνα. Απλά θυμηθείτε να μην το παρακάνετε με το χυμό. Οι ειδικοί προτείνουν να δίνουμε το πολύ 1 φλιτζάνι την ημέρα, πάντα με τη συνοδεία μισής μπανάνας.

Φρουτοσαλάτα. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ την Κυριακή για να σας φτάσει για 2 μέρες. Σε κάθε μερίδα, προσθέστε λίγο γιαούρτι για έξτρα πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Ψημένη φέτα του τοστ με μούρα και λεπτές φέτες μπανάνας.

Το πρωινό των 5 λεπτών

Δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα ή βρώμη που μαγειρεύεται με νερό. Εναλλακτικά, αφήστε την στο ψυγείο όλο το βράδυ με γιαούρτι.