Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά, Χρόνος τηγανίσματος: 8 λεπτά Υλικά για 2-3 άτομα 250-300 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος 80-100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση 1. Σουρώνουμε τον τραχανά από τα υγρά του. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη. 3. Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξουν. 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Κεφτέδες με τραχανά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ