Αν δεν το κάνει όλη την ώρα, είναι απίθανο να σημαίνει κάτι σε αυτήν την ηλικία. Τα περισσότερα παιδιά περπατούν στις μύτες των ποδιών περιστασιακά όταν κάνουν βόλτα μέσα σε ένα χώρο και πιάνονται από διάφορα αντικείμενα προκειμένου να στηριχτούν. Εξίσου συνηθισμένο είναι να συμβαίνει όταν ξεκινούν το περπάτημα, ειδικά όταν το πάτωμα δεν έχει μοκέτα ή χαλί. Άλλα παιδιά συνεχίζουν να το κάνουν, κυρίως για πλάκα, με τον ίδιο τρόπο που πηδούν πάνω στα τετράγωνα του πεζοδρομίου.

Αν ωστόσο το παιδί το κάνει συνέχεια, μιλήστε στον παιδίατρό σας. Θα μπορούσε να είναι ένδειξη για διάφορα προβλήματα με σοβαρότερη την εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα. Άλλη αιτία θα μπορούσε να είναι και σωματική αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Κάποια παιδιά έχουν κοντούς αχίλλειους τένοντες, πράγμα που σημαίνει ότι αδυνατούν να περπατήσουν κανονικά με τις πατούσες να ακουμπούν ευθεία. Αυτό το πρόβλημα λύνεται είτε χειρουργικά είτε με άλλες προσεγγίσεις.

Το περπάτημα στις μύτες των ποδιών χωρίς άλλα σωματικά προβλήματα ονομάζεται ιδιοπαθές περπάτημα και παρατηρείται συνήθως σε παιδιά με γλωσσικές ή αναπτυξιακές διαταραχές, αν και δεν γνωρίζουμε το γιατί. Αν κάνετε τις ανάλογες εξετάσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα, θα το ξεπεράσει μόνο του με την πάροδο του χρόνου.