Τα 2 παιδιά είναι ευλογία και κάθε μητέρα χαίρεται να τα έχει σε κοντινές ηλικίες ώστε να κάνουν παρέα και να μεγαλώνουν μαζί. Όλα είναι υπέροχα όταν δεν υπάρχουν ευθύνες, δουλειά, η καθαριότητα του σπιτιού και καθημερινές εκκρεμότητες. Τα δύο παιδιά σε κοντινή ηλικία μπορεί να έχουν και διάφορα αρνητικά που καλό είναι να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε το ταξίδι της μητρότητας.

  1. Ξεκινούν να μαλώνουν συνέχεια. Είτε είναι κορίτσια είτε αγόρια, τα παιδιά σε ένα σπίτι τσακώνονται συνέχεια για το ο,τιδήποτε. Για το ποιος έχει το καλύτερο παιχνίδι, για το ποιος έχει το καλύτερο φαγητό (ακόμα κι όταν τρώνε ακριβώς το ίδιο πράγμα). Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν χτυπάνε το ένα το άλλο και πρέπει να τα χωρίσετε μέχρι να ηρεμήσουν.
  2. Όταν το ένα γκρινιάζει και θυμώνει μόνιμα. Υπάρχουν παιδιά που περνούν τη φάση του όχι και δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους όλη τη μέρα. Ηρεμούν μόνο όταν κοιμούνται ή τρώνε. Μπορεί να διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά εσάς σας φαίνεται αιώνας.
  3. Το ένα από τα δύο είναι συνέχεια ξύπνιο. Ή απλά κοιμούνται διαφορετικές ώρες. Ή το ένα έρχεται συνέχεια στο κρεβάτι σας γιατί φοβάται και δεν θέλει να σας αποχωριστεί.
  4. Όταν βγαίνετε από το σπίτι, περνάτε ένα μαρτύριο. Όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος και πρέπει να βγείτε έξω μαζί τους, υποφέρετε μέχρι να ετοιμάσετε και τα δύο και να σιγουρευτείτε ότι δεν τσακώνονται μεταξύ τους ή κάποιο από τα δύο δεν είναι δυσαρεστημένο για κάτι.
  5. Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ. Είναι αρκετά δύσκολο να ψωνίσετε με ένα μικρό παιδί. Σκεφτείτε δύο παιδιά σε κοντινή ηλικία που θέλουν να χοροπηδούν, να κάνουν ζημιές και να πετάνε πράγματα το ένα στο άλλο. Κάντε το μόνη σας ή πάρτε μαζί σας ένα παιδί κάθε φορά.
  6. Το ένα αντιγράφει το άλλο. Αν το ένα κλαίει αδιάκοπα και το άλλο είναι ευαίσθητο, το πιο πιθανό είναι ότι θα ξεκινήσει τα κλάματα σαν ένδειξη συμπόνιας.