Αν προτιμάτε τα οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πιθανότατα θα σας ενδιαφέρει η επιλογή του κατσικίσιου γάλακτος. Ποιες είναι όμως οι διαφορές του από το αγελαδινό γάλα; Είναι το κατσικίσιο γάλα καλύτερο για εσάς; Ποιο από τα δύο θα έπρεπε να πίνετε; Συνεχίστε το διάβασμα και μάθετε το διατροφικό προφίλ του κατσικίσιου γάλατος. Σχετικά με το κατσικίσιο γάλα Όλα τα γάλατα αποτελούνται από νερό, λακτόζη, λίπη, πρωτεΐνη και μικροθρεπτικά συστατικά. Αν και κάποια γάλατα έχουν ίδιο μακροδιατροφικό προφίλ, στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ. Το κατσικίσιο γάλα έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες σε σύγκριση με το αγελαδινό. Μπορεί το αγελαδινό γάλα να έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά, αλλά το κατσικίσιο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος λόγω της πιο εύπεπτης σύνθεσής του. Το κατσικίσιο γάλα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αναπνευστικά, πεπτικά και δερματολογικά συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους. Λιγότερη λακτόζη Το κατσικίσιο γάλα περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και για αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν μια ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη. Φυσικά, στην περίπτωση που έχετε έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη. Περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία Και το αγελαδινό γάλα και το κατσικίσιο είναι πλούσια σε μια σειρά βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ενώ το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου, το αγελαδινό γάλα περιέχει περισσότερη βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ. Έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση του κατσικίσιου γάλατος συγκριτικά με το αγελαδινό. Περιεκτικότητα σε λίπη Το κατσικίσιο γάλα έχει μικρότερα λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο. Βιοδιαθεσιμότητα Ένα βασικό προτέρημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι η ομοιότητά του με το μητρικό γάλα. Η χημική του σύνθεση, η οποία είναι πολύ πιο κοντά στο ανθρώπινο γάλα συγκριτικά με το αγελαδινό, το κάνει πιο εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ενισχύει τον μεταβολισμό Έρευνες του Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα. Λιγότερο τοξικό Ενώ συνήθως το αγελαδινό γάλα περιέχει αυξητικές ορμόνες, το κατσικίσιο σπάνια είναι το ίδιο επιβαρυμένο. Λόγω του ότι βρίσκεται στο περιθώριο, το κατσικίσιο γάλα είναι περισσότερο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό.
Γιατί να επιλέξω κατσικίσιο γάλα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παιδική παχυσαρκία: 1/3 των παιδιών θα είναι υπέρβαρα έως το 2050, λέει νέα έρευνα Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας χωρίς κριτική αλλά υποστήριξη; Ως γονείς γινόμαστε πρότυπα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχολικές εξετάσεις: Δυναμωτικές τροφές και γεύματα που «θωρακίζουν» το μυαλό Ποια τρόφιμα τρέφουν το σώμα και διατηρούν το μυαλό των μαθητών σε εγρήγορση προσφέροντας περισσότερη συγκέντρωση; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωινό για γονείς που έχουν ξεμείνει από έμπνευση και ενέργεια Το πρωινό μπορεί να είναι πηγή άγχους για πολλές οικογένειες, αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί στο πιο απολαυστικό κομμάτι της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι διαφημίσεις παχαίνουν – Συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία Αρκούν λίγα λεπτά έκθεσης σε fast food διαφημίσεις για να αλλάξει η διατροφική συμπεριφορά των παιδιώn και να αυξηθούν... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρευνα: Αυτό το φρούτο στην εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τροφικών αλλεργιών στο παιδί Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση αυτού του θρεπτικού φρούτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με σημαντική μείωση... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ