Αν προτιμάτε τα οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πιθανότατα θα σας ενδιαφέρει η επιλογή του κατσικίσιου γάλακτος. Ποιες είναι όμως οι διαφορές του από το αγελαδινό γάλα; Είναι το κατσικίσιο γάλα καλύτερο για εσάς; Ποιο από τα δύο θα έπρεπε να πίνετε; Συνεχίστε το διάβασμα και μάθετε το διατροφικό προφίλ του κατσικίσιου γάλατος. Σχετικά με το κατσικίσιο γάλα Όλα τα γάλατα αποτελούνται από νερό, λακτόζη, λίπη, πρωτεΐνη και μικροθρεπτικά συστατικά. Αν και κάποια γάλατα έχουν ίδιο μακροδιατροφικό προφίλ, στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ. Το κατσικίσιο γάλα έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες σε σύγκριση με το αγελαδινό. Μπορεί το αγελαδινό γάλα να έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά, αλλά το κατσικίσιο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος λόγω της πιο εύπεπτης σύνθεσής του. Το κατσικίσιο γάλα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αναπνευστικά, πεπτικά και δερματολογικά συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους. Λιγότερη λακτόζη Το κατσικίσιο γάλα περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και για αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν μια ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη. Φυσικά, στην περίπτωση που έχετε έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη. Περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία Και το αγελαδινό γάλα και το κατσικίσιο είναι πλούσια σε μια σειρά βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ενώ το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου, το αγελαδινό γάλα περιέχει περισσότερη βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ. Έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση του κατσικίσιου γάλατος συγκριτικά με το αγελαδινό. Περιεκτικότητα σε λίπη Το κατσικίσιο γάλα έχει μικρότερα λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο. Βιοδιαθεσιμότητα Ένα βασικό προτέρημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι η ομοιότητά του με το μητρικό γάλα. Η χημική του σύνθεση, η οποία είναι πολύ πιο κοντά στο ανθρώπινο γάλα συγκριτικά με το αγελαδινό, το κάνει πιο εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ενισχύει τον μεταβολισμό Έρευνες του Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα. Λιγότερο τοξικό Ενώ συνήθως το αγελαδινό γάλα περιέχει αυξητικές ορμόνες, το κατσικίσιο σπάνια είναι το ίδιο επιβαρυμένο. Λόγω του ότι βρίσκεται στο περιθώριο, το κατσικίσιο γάλα είναι περισσότερο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό.
Γιατί να επιλέξω κατσικίσιο γάλα;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βάζοντας υγιή όρια στη σχέση του παιδιού με τη… ζάχαρη Πώς θα αντισταθούν τα παιδιά στη ζάχαρη; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδί: Αφήστε το να σας βοηθήσει στην κουζίνα Ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνετε το παιδί να χτίσει μια καλή σχέση με το φαγητό και να γίνει ανεξάρτητο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Πώς επηρεάζεται από την προσωπικότητα του παιδιού H ιδιοσυγκρασία του παιδιού έχει άμεση σχέση με τη διατροφή και το βάρος του, σύμφωνα με μελέτη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιά: Πόση ζάχαρη μπορούν να καταναλώνουν; Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να συνηθίσουν στις γλυκές γεύσεις; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σνακ μεταξύ των γευμάτων: Οι παγίδες για τα παιδιά Θα έχετε ακούσει τη σύσταση να καταναλώνετε μικρά τακτικά γεύματα για να διατηρείτε τον μεταβολισμό σας ενεργό και το... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδί: Τι κάνουμε όταν δεν τρώει πρωινό Τι κάνει ένας γονιός όταν το παιδί δεν θέλει να φάει πρωινό; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Οι τροφές που χαρίζουν χαμόγελα Αυτές οι τροφές θα ανεβάσουν τη διάθεση όλης της οικογένειας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μωρό: Συμβουλές για να εισάγετε στερεές τροφές στη διατροφή του Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η διατροφή του πρέπει να διαφοροποιείται για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ