Τα αέρια είναι ένα ανθρώπινο φαινόμενο και αυτό που αλλάζει είναι η συχνότητα και αν είναι επώδυνα. Πολλά μωρά το αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση ενώ άλλα δυσκολεύονται και είναι πιο δυσκοίλια. Οι ειδικοί προτείνουν να το ανακουφίσετε με απλές και φυσικές μεθόδους.

Στατικό ποδήλατο. Βάλτε το μωρό να ξαπλώσει ανάσκελα και κουνήστε κυκλικά τα ποδαράκια του σαν να κάνει ποδήλατο. Αυτή η κίνηση βοηθά πολύ στην απελευθέρωση των αερίων.

Κινήσεις με τα πόδια. Έτσι όπως είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, λυγίστε απαλά τα γόνατά του και φέρτε τα προς το στομάχι του. Μετά τεντώστε τα αργά προς τα έξω και θα διαπιστώσετε ότι, όπως και πριν, βοηθά στην απελευθέρωση των αερίων.

Μασάζ στην κοιλίτσα. Ένα απαλό μασάζ με την κίνηση του δείκτη του ρολογιού βοηθά στην κίνηση των αερίων, χαλαρώνει το μωρό και το ενθαρρύνει να τα αποβάλει.

Ζέστη. Κάντε του ένα ζεστό χαλαρό μπανάκι που μειώνει τους πόνους στην κοιλιά ή εφαρμόστε στην περιοχή ένα υγρό, ζεστό πανάκι.

Προβιοτικές σταγόνες. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού πριν και μην δράσετε αυτοβούλως.

Κούνημα μωρού. Αυτή είναι μία κίνηση που γενικά χαλαρώνει τα μωρά, τα ανακουφίζει από τον πόνο και την υπερδιέγερση και τα βοηθά να κοιμηθούν πιο εύκολα.

Περισσότερο ρέψιμο. Φροντίστε να βγάζει πάντοτε τον αέρα μετά από κάθε τάισμα. Μπορείτε να το κάνετε και στα μισά μειώνοντας το ρυθμό ώστε να κάνει παύση για να ρευτεί.

Τρίψιμο στην κοιλίτσα. Πάντα ωφελεί, αρκεί να ασκήσετε πολύ ελαφριά πίεση στο στομάχι του μωρού.