Υλικά για 4-6 μερίδες 158 θερμίδες 2 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα ή μη 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια Περίπου 30 ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.γ. ξύδι 1 1/2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Κόψτε τα αγγούρια πρώτα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε τους αλάτι. Αφήστε τα για 20-25 λεπτά, έτσι ώστε το αλάτι να τα βοηθήσει να αποβάλουν το νερό τους. Έπειτα ξεπλύνετε το αλάτι και στεγνώστε τα αγγούρια. Ανακατέψτε τα αγγούρια, τα σταφύλια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο. Γαρνίρετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι. Καλή όρεξη!
Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρι, σταφύλι και αβοκάντο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο Δοκιμάστε μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή για φαλάφελ, με σάλτσα γιαουρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ